bespaar op boodschappen bespaar op energie minder betalen voor telefonie & internet goedkoepr verzekeren en lenen bespaar op uw autoBesparen op uw gas en elektra kosten:
Een gemiddeld huishouden gebruikt per jaar ongeveer 3500 Kwh stroom en 1850 m3 gas. Bij dit gebruik besteedt zo’n gezin ongeveer € 1.600 aan gas en elektriciteit. Uw totale rekening is weliswaar hoger dan dit bedrag, maar dat komt omdat daar ook netwerkkosten en lokale belastingen in zitten.

Met soms kleine veranderingen kunt u vaak energie en dus geld besparen. Sommige dingen doet u waarschijnlijk al en andere vindt u misschien te omslachtig. Hieronder een overzicht van de tips van spaarwatt:

Hieronder een overzicht van de tips van spaarwatt:

 • Bespaar tot 7% op uw gasrekening door de verwarming een graadje lager te zetten.

 • Bespaar € 120,- met spaarlampen.
  Door spaarlampen te gebruiken in plaats van gloeilampen van 40 Watt kunt u tot ongeveer €120,- per jaar besparen.

 • Bespaar € 58,- op uw droger.
  Door je was buiten of aan het warek op zolder te laten drogen bespaart u veel energie. De droger kost 2kWh per gebruiksbeurt!

 • Bespaar €40,- met uw waakvlam.
  Heeft uw CV-ketel een waakvlam? Zet deze dan in de zomer, of als u bijvoorbeeld op vakantie gaat, uit (dit geldt niet voor combi-ketels). U bespaart zo jaarlijks ongeveer 90 m3 aardgas (ca. € 40,-).

 • Bespaar €20,- met radiatorfolie.
  Door deze isolatie kunt u jaarlijks 10m3 gas per m2 oppervlakte radiatorfolie besparen

 • Bespaar €10,- met een stand-by killer.
  Per jaar gebruikt u zo’n 65kWh aan apparaten die stand-by staan. Met deze tip kunt u jaarlijks €10 besparen. De stand-by killer is te koop in diverse winkels.

 • Bespaar €35,- door pc en tv echt uit te doen. Apparaten in standby modus gebruiken to 40% van de energie die ze in bedrijf gebruiken.

 • Bespaar €45,- door efficienter te wassen. De meeste wasmiddelen en machiens kunnen uw was tegenwoordig op lage temperaturen (30/40 graden) perfect schoonwassen. Door de temperatuur zo laag mogelijk in te stellen bespaart u energie.

Naast het besparen op energie is het ook raadzaam prijzen van verschillende aanbieders te vergelijken:
Met de Stroomwijzer kunt u online laten uitrekenen wie voor u de goedkoopste leverancier van gas en elktriciteit is. De berekening is exact gebaseerd op uw verbruik en regio. Als u uw postcode invult, weten wij wie het vaste energie bedrijf in uw regio is. Geef ook aan of bij u apart nacht stroom wordt gemeten (dubbeltarief meter). Groene stroom is vaak een goedkoop alternatief voor grijze stroom. Zie de links in het blok hiernaast voor meer informatie.

Sitemap

 

Prijsvergelijking:

Stroom vergelijking
Kijk via deze site of u ook te veel betaald voor uw energierekening.

Gas vergelijking
Hier kunt u makkelijk zien of uw energie-verbruiks kosten omlaag kunnen.

Nieuwe cv ketel?
Bereken hoeveel energie u kunt besparen met een nieuwe cv ketel

Besparingen gids